Biografie

Biografie

Martijn Borsje is geboren op 18 oktober 1995 in Gorinchem. Vanaf zijn 6e jaar werd het duidelijk dat hij zich met muziek wilde bezig houden. Vanaf zijn 7e jaar heeft hij orgel les gehad van Leo Terlouw op de muziekschool ‘Toon’ in de herv. Kerk van Nieuwpoort. In 2010 is hij begonnen met het volgen van orgellessen in de Grote kerk van Dordrecht bij Cor Ardesch. Martijn is aan diverse kerken verbonden als organist. Op zijn 14e jaar kreeg hij een vaste aanstelling als organist in de Herv. Gemeente van Hagestein (2010). Later kwamen daar zijn eigen gemeente in Groot-Ammers  (2012-2019) en de Herv. Gemeente van Schoonrewoerd (2013) bij.

Op het Driestar-College te Lekkerkerk heeft hij zijn 4 jarige VMBO opleiding gevolgd en daarna de MBO opleiding ’junior account manager’ aan het Hoornbeeck College te Rotterdam. Beide opleidingen heeft hij succesvol afgerond. Sinds 2013 is hij werkzaam bij muziekwinkel Joh. De Heer te Sliedrecht als verkoper/adviseur van muziekinstrumenten.

In 2014 begon hij zijn opleiding aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) en volgde orgellessen bij Bas de Vroome en Ben van Oosten. Improvisatie en Kerkelijk orgelspel kreeg hij van Aart Bergwerff en Hayo Boerema. De lessen Kerkmuziek kreeg hij van Hanna Rijken en Arie Hoek. Pianolessen heeft hij gekregen van Eli ’t Hart en hij volgde ook de minor koordirectie bij Wiecher Mandemaker. In 2019 studeerde hij af en ontving hij zijn diploma’s als Musicus en Kerkmusicus.

Op  27 juni 2015 ontving Martijn een 'eervolle vermelding' voor het best gespeelde verplichte werk op het Govert van Wijn concours in Maassluis. (Pastorale, L. Vierne)

Sinds januari 2020 kreeg hij zijn benoeming als Kerkmusicus / organist van de Protestantse Wijkgemeente Stadspolders in Dordrecht. Hier bespeelt hij het 2 klaviers Verschueren orgel uit 1957 dat oorspronkelijk gebouwd was voor de aula van het Chr. Lyceum in Dordrecht.

Op 2 oktober 2021 ontving Martijn de eerste prijs op het Sweelinck Orgelconcours wat gehouden werd in het Nationaal Orgelmuseum in Elburg.

Sinds 19 maart 2022 is hij ook bestuurslid van de KVOK afdeling Zuid-Holland. 

Martijn heeft een grote lespraktijk in de omgeving van de gemeente Vijfheerenlanden en de gemeente Molenlanden. Dit zijn lessen op het gebied van orgel en piano, daarnaast geeft hij ook regelmatig workshops op scholen over muziek.

Copyright © 2022
Realisatie: Klok Software